Μήνυμα του Διευθυντή

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στη "Χρηματοοικονομική και Τραπεζική" του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ΔΠΜΣ Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής λειτουργεί από το 1998 και είναι ένα από τα πρώτα Προγράμματα στην Ελλάδα που προσέφεραν τη δυνατότητα σε εργαζόμενους να αποκτήσουν Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) ενώ συνεχίζουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των αγορών, των επιχειρήσεων και των χρηματοπιστωτικών οργανισμών ή εταιριών, δημιουργήσαμε ένα άρτια οργανωμένο πρόγραμμα που καλύπτει πλήρως το αντικείμενο της χρηματοοικονομικής και τραπεζικής με παράλληλες πρακτικές εφαρμογές. Στα μαθήματα και εργαστήρια διδάσκουν Έλληνες και ξένοι καθηγητές αναγνωρισμένου κύρους, με σημαντική επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία. Παράλληλα, οι φοιτητές μας επωφελούνται από τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από τον ελληνικό και διεθνή χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα, σε σειρές διαλέξεων, σεμιναρίων και ομιλιών.

Μέσα στα 17 χρόνια λειτουργίας του προγράμματος, ένας δραστήριος Σύλλογος Αποφοίτων 700 και επιπλέον μελών, έχει δημιουργήσει ένα εκτενές δίκτυο συνεργασίας στον ελληνικό και διεθνή τραπεζικό χώρο. Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε και στην ανάπτυξη των κοινωνικών και επαγγελματικών σχέσεων μεταξύ των φοιτητών και αποφοίτων μας. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων διοργανώνουμε πληθώρα κοινωνικών εκδηλώσεων και εξασφαλίζουμε ένα ευχάριστο, φιλικό περιβάλλον και μία μοναδική εμπειρία σπουδών.

Στο ΔΠΜΣ Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής αναζητούμε υποψήφιους με φιλοδοξίες και δυναμισμό. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε στελέχη τα απαραίτητα εφόδια ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρον τις δεξιότητες και τις ηγετικές ικανότητές τους. Η ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση του Προγράμματός μας αντανακλά τη συντονισμένη και αποτελεσματική προσπάθεια πουκαταβάλλουμε για να προετοιμάσουμε τους φοιτητές μας για μία επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα.

Θα χαιρόμασταν να έρθετε σε επαφή μαζί μας και να ακούσουμε τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας. Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι να μας επισκεφθείτε στο Κτίριο Μεταπτυχιακών Σπουδών και Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ή να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή e-mail.

         Με εκτίμηση,
 
        Η. Τζαβαλής
         Καθηγητής