Είπαν για εμάς
Ο λόγος που επέλεξα το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό είναι γιατί θεώρησα ότι αφενός θα αποκομίσω περισσότερες γνώσεις στο αντικείμενο της εργασίας μου και αφετέρου ότι θα είναι χρήσιμο στην επαγγελματική μου ανέλιξη. Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του προγράμματος, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι οι καθηγητές του, η συμβολή των οποίων είναι καθοριστική στην επιτυχία του προγράμματος, καθώς και η επιλογή των μαθημάτων, τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης τραπεζικής.

            Aγγελάκη Σοφία
Eurobank | Risk Management | Management of Internal Credit Rating Systems | Senior Risk Officer

Επέλεξα το ΠΜΣ στη "Χρηματοοικονομική και Τραπεζική για Στελέχη" για τη συνάφεια του με το βασικό αντικείμενο εργασίας μου, αλλά και για την εν γένει κάλυψη μεγάλου μέρους των γνωστικών πεδίων στη σύγχρονη χρηματοοικονομική και τραπεζική πραγματικότητα, σε συνδυασμό με τα πολυάριθμα case studies τα οποία αναπτύχθηκαν. Εκείνο που αποκόμισα είναι η γενικότερη αναδιάθρωση και ο εμπλουτισμός οικονομικών γνώσεων, που σε συνδυασμό με την υπάρχουσα πλέον εμπειρία, προσδίδει αφενός εσωτερική ικανοποίηση, αλλά αφετέρου και επαγγελματική καταξίωση στο χώρο.

Αλβέρτης Μάρκος
Εθνική Τράπεζα | Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Κεφαλαιαγορών & Χρηματαγορών

 Η παρακολούθηση του προγράμματος "MSc in Finance & Banking for Executives" ήταν για μένα μια σημαντική εμπειρία και αποτέλεσε επένδυση σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Οι γνώσεις που απεκόμισα μέσα από το σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, η καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών και η επαφή μου με άλλα στελέχη της αγοράς επηρέασαν θετικά την επαγγελματική μου πορεία και αποτελούν μέχρι και σήμερα εφόδιο για την εξέλιξη μου στο χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

 Δέδες Λουκάς
Τράπεζα της Ελλάδος | Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών

 Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό μπορώ με βεβαιότητα να πώ, ότι αποτελεί μοναδική εμπειρία και αναμφίβολα έχει επιδράσει σημαντικά στην προσωπική και επαγγελματική μου ανέλιξη. Η ακαδημαϊκή κουλτούρα, σε συνεργασία με το υψηλού επιπέδου διδακτικό προσωπικό και το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δίνει τα εχέγγυα και τις προοπτικές ανέλιξης που κάθε απόφοιτος επιθυμεί. Εκτός από τις σημαντικές γνώσεις που αποκτά κάποιος με την ολοκλήρωση του προγράμματος, μοιράζεται εμπειρίες με αξιόλογα άτομα, διευρύνει τον κοινωνικό του κύκλο και εξελίσσεται επαγγελματικά και προσωπικά.

Κανούτος Γιώργος
Insight Group PC | Financial Control Advisor

Η απόφαση μου να συμμετέχω στο ΠΜΣ, εντάσσεται στη ευρύτερη άποψη και ανάγκη που υπάρχει στον επιχειρηματικό χώρο για συνεχή και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, βελτίωση και ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων. Υποστηρίζω θερμά ότι η επένδυση στη γνώση αποτελεί το σημαντικότερο εφόδιο για κάθε μελλοντική επαγγελματική εξέλιξη. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα αφενός με βοήθησε στην προαγωγή της θέσης μου και αφετέρου μπόρεσα να εφαρμόσω άμεσα νέα δεδομένα και ιδέες στην εργασία μου.  Το κλειδί της επιτυχίας του προγράμματος είναι ο συνδυασμός υψηλού επιπέδου γνώσης σε βάθος και καθηγητές με εμπειρία και διάθεση να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα της αγοράς. Γι’ αυτό το λόγο θα το συνιστούσα σε οποιονδήποτε ως το επόμενο βήμα για την ικανοποίηση των προσωπικών  επαγγελματικών του φιλοδοξιών.
 
Κορωνιά Λουίζα
IMCG BRANDS Α.Ε. | Head Accountant

Πρόκειται για ένα υψηλών προδιαγραφών, ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, με αντικείμενα που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων από τη χρηματοοικονομική επιστήμη και την τραπεζική, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, με έμφαση σε κρίσιμα πεδία εφαρμογής στις σημερινές συνθήκες της αγοράς. Συμπληρώνεται δε από ειδικά σεμινάρια και εργαστήρια πάνω σε σύγχρονα λογισμικά εργαλεία χρηματοοικονομικής, αλλά και διαλέξεις από διακεκριμένα στελέχη της αγοράς.  Πέραν της εκπλήρωσης των βασικών μου στόχων, διεύρυνα το δίκτυο γνωριμιών μου, έχοντας συμφοιτήσει και συνεργαστεί με άλλα πολύ ικανά και προσεκτικά επιλεγμένα στελέχη διαφόρων επιπέδων από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οργανισμούς. Ήταν τέλος καθοριστική η συμβολή του προγράμματος στην επαγγελματική μου εξέλιξη, καθώς λίγο πριν από την ολοκλήρωση των σπουδών μου, διακρίθηκα σε ειδικό πιλοτικό διαγωνισμό επιλογής νέων στελεχών για την ανάληψη καθηκόντων σε ανώτερες θέσεις διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα και τοποθετήθηκα σε θέση Υποδιευθυντή Διοίκησης.

Κουκάκης Ανδρέας
Εθνική Τράπεζα | Διεύθυνση Οργάνωσης και Επιχειρηματικής Ανάλυσης | ΒSc, MSc, MBA, PMP  | Υποδιευθυντή

Επέλεξα τo ΔΠΜΣ  "Χρηματοοικονομική και
Τραπεζική για Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών", αφενός διότι αποτελεί το πλέον εξειδικευμένο στο αντικείμενο της σύγχρονης Τραπεζικής  και αφετέρου για την δυνατότητα που μου έδινε να το παρακολουθώ παράλληλα με την εργασία μου. Ο επαγγελματισμός των καταξιωμένων διδασκόντων, η δομή του προγράμματος σπουδών, καθώς και η συνεργασία με ικανούς συναδέλφους συνέβαλλαν

το να αποκτήσω το απαραίτητο χρηματοοικονομικό υπόβαθρο, συγκριτικό πλεονέκτημα στην μετέπειτα επαγγελματική μου εξέλιξη.

Λατσούδης Θανάσης 
Εθνική Τράπεζα | Προϊστάμενος Υπηρεσίας,
Η συμμετοχή μου στο ΠΜΣ Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής για Στελέχη, με το υψηλού επιπέδου διδακτικό προσωπικό και την άρτια οργάνωσή του, μου έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσω τεχνικές γνώσεις ικανές να ωθήσουν την επαγγελματική μου εξέλιξη. Θεωρώ ότι είναι το πληρέστερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στους κλάδους της Τραπεζικής και των Χρηματοοικονομικών.


Μασούρας Χρήστος

Eurobank Ergasias SA | Remedial Relationship ManagerΕπέλεξα το ΔΠΜΣ στη "Χρηματοοικονομική & Τραπεζική για Στελέχη" το οποίο μου προσέφερε τα εφόδια να εμβαθύνω στον χρηματοοικονομικό κλάδο, τον σημαντικότερο αιμοδότη των επιχειρήσεων στις ραγδαίες εξελίξεις των ημερών μας. Με προσέλκυσε η πολύπλευρη δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης. Με την συμβολή του διδακτικού δυναμικού απεκόμισα όλες τις απαραίτητες γνώσεις εξειδίκευσης και ένα σημαντικό πλεονέκτημα το οποίο με καθιστά ανταγωνιστικό στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Απέκτησα την απαραίτητη επιστημονική υποδομή να εντοπίζω, συνθέτω και αναλύω τις εξελίξεις που επηρεάζουν τον κλάδο. Μέσα από το πρόγραμμα έλαβα υποτροφία για την απόκτηση του διεθνούς επαγγελματικού τίτλου CFA, κατοχυρώνοντας & αποδεικνύοντας τις τεχνικές μου δεξιότητες στην διεθνοποιημένη αρένα.

Σταμέλος Κωνσταντίνος
Εθνική Τράπεζα | Υπηρεσία Καταναλωτικής & Στεγαστικής Πίστης | Ειδικός Συνεργάτης


Το πρόγραμμα με βοήθησε παρέχοντας μου τη γνώση, την εμπειρία και την ικανότητα να μπορώ να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της αγοράς σε ακαδημαϊκό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο και να καταφέρω να εξελιχθώ και στους δύο χώρους. Το πρόγραμμα σπουδών σχεδιασμένο βάσει των ελίτ Πανεπιστημίων του εξωτερικού μου έδωσε την ευκαιρία να διευρύνω και να εμβαθύνω τις γνώσεις μου στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική επιστήμη αλλά και να αναπτύξω την κριτική μου ικανότητα πάνω σε καίρια χρηματοοικονομικά ζητήματα. Οι καθηγητές του προγράμματος αποτέλεσαν για μένα το εφαλτήριο για τα επόμενά μου βήματα καθώς η αναγνωρισμένη εμπειρία σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο και οι συμβουλές που μοιράστηκαν με εμένα και τους συναδέλφους μου, με βοήθησαν να ανταπεξέλθω με επιτυχία και να εξελιχθώ σε έναν δύσκολο και απαιτητικό διεθνή επαγγελματικό χώρο.Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον πραγματικά επιθυμεί να αναπτύξει και να εμβαθύνει τις γνώσεις και τις ικανότητές του και να καταξιωθεί στον εγχώριο και διεθνή χρηματοοικονομικό και τραπεζικό κλάδο. 

Φράγκου Σταματούλα
Doctoral Researcher in Risk Management and Macroprudential Policy | Εuropean Central Bank and University of Leicester, School of Business